Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@21:29:24 GMT

مشاهده پدیده «اَبَر ماه خونین» پس از ۱۵۲ سال

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۳۷۹۲۳

مشاهده پدیده «اَبَر ماه خونین» پس از ۱۵۲ سال



به گزارش «پارسینه»، گروهی از ساکنان کره زمین چهارشنبه شب شاهد نوع نادری از ماه گرفتگی خواهند بود. این ماه گرفتگی همزمان با دو پدیده «ابر ماه خونین» و «ماه آبی» روی خواهد داد. ترکیب این سه پدیده با یکدیگر طی ۱۵۲ سال گذشته سابقه نداشته است.

یورونیوز در گزارشی تلاش کرده است هر کدام از این پدیده ها جداگانه توضیح داده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 ابرماه

پدیده ابرماه (Supermoon) هنگامی روی می دهد که ماه به نزدیک ترین فاصله خود از زمین می رسد و به این ترتیب قرص کامل آن درخشان تر و بزرگتر از همیشه به نظر می رسد. اداره کل ملی هوانواردی و فضا در آمریکا (ناسا) پیش بینی می کند که چهارشنبه شب درخشندگی ماه ۱۴ درصد بیشتر از معمول باشد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
 ماه آبی

منظور از پدید ماه آبی (Blue moon) تکرار وقوع پدیده ابرماه در یک فصل یا یک ماه است. اگر پدیده ابرماه برای دومین بار در یک ماه رخ دهد به آن «ماه آبی» می گویند. اولین ابرماه سال ۲۰۱۸ میلادی در ابتدای ماه ژانویه روی داد. ناسا از آن ابرماه به عنوان بزرگترین و درخشنده ترین ابرماه سال یاد کرده بود.

وقوع دومین ابرماه در ماه ژانویه سبب می شود ابرماه روز ۳۱ ژانویه «ماه آبی» خوانده شود. این نام ارتباطی با رنگ ماه در آن شب ندارد.

دلیل اصلی وقوع پدیده «ماه آبی» ناهمخوانی تقویم های خورشیدی با تقویم قمری است.
 ابرماه خونین

این پدیده هنگامی روی می دهد که پدیده ماه گرفتگی یا خسوف با پدیده «ابرماه» همزمان شود. هنگام خسوف کره زمین بین ماه و خورشید قرار می گیرد و سایه کره زمین به دلیل آن دسته از رنگ های طیف نور خورشید که موج بلندتری دارند همراه با رنگ آجری بر روی کره ماه دیده می شود. به همین دلیل همزمانی پدیده ابرماه با ماه گرفتگی به «ابرماه خونین» معروف شده است.
 خسوف روز چهارشنبه در ایران

ماه گرفتگی روز چهارشنبه از ساعت ۱۵ و ۱۸ دقیقه آغاز می شود و با توجه به زمان طلوع ماه در حدود ساعت ۱۷ در ایران بهترین منطقه برای مشاهده خسوف در آسمان ایران شرق کشور این است. به گزارش خبرگزاری ایسنا هر چند خسوف کلی ساعت ۱۷ و ۲۷ دقیقه پایان می یابد اما ماه گرفتگی جزئی ساعت ۱۸ و ۴۱ دقیقه بار دیگر آغاز می شود.

این خسوف در اروپا و آفریقا قابل مشاهده نخواهد بود و ساکنان اقیانوسیه، آمریکای شمالی و خاور دور بهتر از دیگر مناطق کره زمین می توانند ماه گرفتگی و پدیده «ابر ماه خونین آبی» را مشاهده کنند.   

این پدیده از سال ۱۸۶۶ تاکنون بی سابقه محسوب می شود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۳۷۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۳ استان در سیل و آب‌گرفتگی

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به وقوع سیل و آب‌گرفتگی در ۱۳ استان و در پنج روز گذشته، از حضور ۷۷۰ امدادگر برای امدادرسانی به افراد آسیب‌دیده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر، بابک محمودی با اشاره به امدادرسانی در سیل و آب‌گرفتگی از چهارم تا نهم اردیبهشت اظهار کرد: ۱۳ استان از جمله اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، گلستان، مازندران، کرمان، هرمزگان و یزد و ۵۷ شهرستان، نیاز به دریافت خدمات امدادی پیدا کردند.

وی با بیان اینکه امدادگران در این مدت زمان، به ۴۸۱۳ نفر امدادرسانی کردند، افزود: ۱۹۷ تیم عملیاتی، شامل ۷۷۰ امدادگر، در ۹۱ عملیات شرکت کردند، ۳۴۴ نفر را اسکان اضطراری دادند و ۱۲۳ نفر را به مناطق امن منتقل کردند، امدادگران با کمک دستگاه پمپاژ، آب تجمیع شده در ۲۹۲ واحد مسکونی را تخلیه کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: ۵۵ دستگاه چادر، ۶۸۴ تخته پتو، ۲۹۵ تخته موکت، ۲۰۶۶ کیلوگرم نایلون، ٢۴٠ بسته غذایی، ۹۵۸ قوطی کنسرو، ۱۹۴ قرص نان و ۵۴۰ کیلوگرم برنج بین افراد متأثر از سیل و آب‌گرفتگی توزیع شد.

کد خبر 748627

دیگر خبرها

  • نشست زمین در خیابان علامه مجلسی اصفهان/ آب‌گرفتگی شدید در این خیابان+ فیلم
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۳ استان در سیل و آب‌گرفتگی
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • پدیده مشکوکی که این روزها بین جوانان مُد شده!
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • فیلم/ بمباران خونین شب گذشته در رفح
  • آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم
  • نجات زن میانسال از آب‌گرفتگی
  • فیلم/آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران
  • (ویدیو) آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم